Vārda dienu svin: Līga
   






















































Nīkrācē rīko cepelīnu balli
Ievietots 24.03.2012 11:50:42

20. martā Nīkrāces saieta namā Gardēžu klubiņš rīkoja cepelīnu balli. Cepelīni ir lietuviešu tradicionālais ēdiens. Par to gatavošanu stāstīja Svetlana Vaļule.

Cepelīnus gatavo no kartupeļiem, kuros iekšā pilda gaļu. Kā pildījumu var izmantot arī biezpienu. Sākumā tiek sarīvēti kartupeļi, lai sanāktu gandrīz kā putra, pēc tam sarīvēto masu caur marli izspiež, lai no kartupeļiem izdalās šķidrums. Sauso kartupeļu masu liek atsevišķā traukā tai pievieno olu, sāli un kartupeļu cieti, visu samaisa. No masas veido tādas kā pankūciņas, pa vidu ieliek gaļas pildījumu, aizloka ciet un veido ovālas formas cepelīnus. Tad tos liek vārošā ūdenī un vāra 15 minūtes. Pasniedz ar krējumu. Labu apetīti!

Elīna Ozola, biedrības “Ventas krasti” brīvprātīgā darbiniece

komentāri 0


Skrundas novada pašvaldība, Raiņa iela 11, Skrunda, LV-3326, Tel. 63331555, Fax. 63350452, E-pasts dome@skrunda.lv